Samo$59‎
$79‎
Oduševite se
Otkrijte svoje etničko poreklo i pronađite nove rođake sa našim jednostavnim DNK testom.
Samo$59‎
$79‎
Najviši tehnološki standardi koji se mogu naći po napovoljnijoj ceni na tržištu.
Vaša DNK otkriva vaše jedinstveno nasleđe - etničke grupe i geografske regione iz kojih potičete.
Pronađite nove rođake, za koje niste ni znali da postoje, preko vašeg zajedničkog DNK.

Tokom proteklih 16 godina, MyHeritage je pomogao milionima ljudi da pronađu nove rođake i otkriju svoje poreklo.

Sa kog kraja sveta je Vaša porodica?

Mesta koja su Vaši preci nazivali domom, zapisana su u vašoj DNK. Etničke grupe istorijski potiču iz istih geografskih regija i sadrže isti genski fond. Analizom Vaše DNK, određujemo u kojoj meri se pojavljuje svaka od naše 42 podržane nacije — najveći broj koji mogu da ponude vodeći servisi za DNK testiranje. Saznajte više

Koga želite otkriti?

Pretražujemo osobe čija se DNK poklapa sa Vašom: Vaše rođake. Naša tehnologija DNK upoređivanja će Vam otkriti procenat poklapanja Vaše DNK sa drugima, što će pokazati koliko ste bliski rod. Možete stupiti u kontakt sa svojim novim rođacima i saznati više o svojoj porodici i zajedničkim precima.Saznajte više

Česta pitanja

 • Šta mogu da saznam iz DNK testa, a da to ne mogu saznati na drugi način?
  Sa MyHeritage DNK, možda ćete otkriti rođake koje niste ranije znali, koji dele DNK segmente koje ste nasledili od istog zajedničkog pretka. Vi ćete otkriti etničko i geografsko poreklo svojih predaka - koji mogu uključivati neka iznenađenja.
 • Koje su prednosti ispitivanja ostalih članova porodice?
  Svaki od članova porodice nosi unikatni komad DNK koji zajedno mogu otključati vašu porodičnu priču. Testiranje jednog ili oba roditelja će vam omogućiti da dobijete dodatne informacije o svojim DNK podudaranjima. Na primer, moći ćete da pronađete da li je svaka podudarnost očinska ili mačina. Dakle, želite da otkrijete dodatne rođake kroz podudaranja 100% svakog svog DNK (umesto samo 50% koji ste nasledili). Testiranje braće i sestara, rođaka i drugih srodnika je stoga vrlo korisno za otkrivanje veće povezanosti i za saznavanje više o svojim podudaranjima. Jer genetsko nasleđe je slučajno, vaši braća i sestre mogu dobiti različite rezultate etničkog porekla od tvog, a to je fascinantno i zabavno da uporedite rezultate.
 • Šta ako sam već testirao DNK pre? Hoće li MyHeritage test dodati nove informacije?
  Da. Testiranje DNK sa MyHeritage nudi značajne prednosti čak i ako ste već uzeli DNK test drugdje. Bićete u mogućnosti da dobijete jedinstvena podudaranja prema korisnicima koji su se testirali samo sa MyHeritage, kao i podudaranja sa korisnicima koji su preneli svoje rezultate na MyHeritage od drugih dobavljača. Zahvaljujući dostupnosti MyHeritage na više od 40 jezika i široke međunarodne pokrivenosti, imaćete bolje šanse da se podudarate sa rođacima koji žive u drugim zemljama. Takođe ćete dobiti sveobuhvatnu analizu etničke pripadnosti na MyHeritage, koja može otkriti nove informacije.
 • Can I give MyHeritage DNA as a gift?
  Yes! When placing the order online you can either ship the kit to yourself, or provide the recipient's shipping address and we will ship the DNA kit to them directly. Once they receive the DNA kit you purchased for them, they will be asked to open a free MyHeritage account if they don't have one already, and activate their new kit.
  From the moment they activate their kit, we will send them relevant emails about tracking their sample, and of course, the results themselves once they are ready.
 • Koju vrstu uzorka ću morati da obezbedim?
  The MyHeritage DNA test kit is simple to use and doesn’t involve blood or spit. To collect your sample, you simply scrape the inside of your cheek with a small swab for about 45 seconds, and repeat this with a second swab. You place the swabs into vials and mail them to our DNA lab for analysis. Results will be available for you to view securely online, on the MyHeritage website.
 • Koliko dugo će trajati da dobijete rezultate?
  Kada vaš komplet stigne u našu laboratoriju, biće potrebno 3-4 sedmice da bi dobili rezultate. Nakon što rezultati budu dostupni, obavestićemo vas putem e-maila i rezultati će vam biti dostupni na MyHeritage.
 • Kako ćete analizirati i obraditi moj DNK uzorak?
  The MyHeritage DNA test uses microarray-based autosomal DNA testing. This test provides the raw data that helps us calculate your DNA matches and ethnicity analysis from all ancestral lines, both paternal and maternal.
 • Koja je veza između DNK i porodičnih stabala?
  DNK i porodično stablo se nadopunjuju. DNK može da se koristi za dokazivanje ili opovrgavanje dokumentovanih veza porodičnog stabla. Na primer, ako postoji neka druga osoba sa vašim prezimenom, ili vlasnik porodičnog stabla sa kojim imate Smart Match™, možete oba testirati DNK na MyHeritage da biste saznali da li ste zaista povezani. Nasuprot tome, porodična stabla su od neprocenjive vrednosti za razumevanje veza prema DNK podudaranjima. Kreiranje porodičnog stabla se preporučuje za svako uzimanje DNK testa, kako bi dobili najbolje rezultata DNK i da otkrijete celu priču iza njih. MyHeritage pruža odlične alatke za kreiranje porodičnog stabla i 9,6 milijardi istorijskih zapisa koji ga čine zabavnim i lakim da se proširi.